X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: PCRM va fuziona cu PD, după alegerile locale

2 feb. 2015,, 10:26   Politică
6040 11

Foto: noi.md

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, prognozează că după alegerile locale din vara acestui an, Partidul Comuniștilor va fuziona cu Partidul Democrat. O înțelegere în acest sens deja există între cele două formațiuni, a menționat Dodon în cadrul unui interviu acordat Clubului de presă „Rezonanţa socială”, notează NOI.md.

Potrivit politicianului, PD a găsit deja voturile necesare la comuniști, pentru a forma majoritatea parlamentară, după ce Vladimir Voronin ar fi ajuns la o înțelegere cu Vlad Filat și Vlad Plahotniuc.

„Dețin informația că Partidul Comuniștilor, mai devreme sau mai tîrziu, va fuziona cu democrații. Această decizie a fost deja luată, dar ei doresc să aștepte alegerile locale, pentru ca PCRM prin simbolica sa, să joace încă puțin pe segmentul de stînga, pentru a obține cîteva mandate de consilieri. Aceste lucruri le înțelegem dacă urmărim comportamentul lor din Parlament”, a menționat Dodon.

Liderul socialiștilor mai susține că alegerile anticipate ar fi în defavoarea comuniștilor, lucru care îi determină să meargă la tot felul de trucuri pentru a se menține pe linia de plutire.

„Noi le-am spus deschis alegătorilor că, dacă votați pentru comuniști, votați pentru Plahotniuc și Filat. Mulți nu au crezut și acele 17% din electorat au votat. Eu sînt sigur că în cazul unor alegeri anticipate, foarte mulți oameni ar vota diferit, pentru că au înțeles cu cine au de-a face. Comuniștii acum vor vota şi pentru dracu, nu doar pentru Iurie Leancă, numai ca să nu fie alegeri anticipate. Problema este că Voronin nu ştie că nu mai este ce fura în această ţară”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?