Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cîțiva funcționari vor fi cercetați pentru tăinuirea averii

22 ian. 2015,, 16:45   Societate
4019 0

Foto: cni.md

Comisia Națională de Integritate va sesiza Procuratura Generală în cazul directorului Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură, Petru Maleru. Asta după ce membrii CNI au constatat că acesta ar fi încălcat regimul juridic al declarării veniturilor și proprietăților pentru anul 2013, notează NOI.md.

Maleru a omis să indice în declarația de avere că deține 3 construcții auxiliare, un autoturism și 3 conturi bancare. Spre examinare către Procuratură urmează a fi expediate alte cinci dosare, trei pentru nedeclararea veniturilor și proprietății și două pentru nedeclararea intereselor personale. Este vorba de Nicolae Tăbîrţă, inspector auto de stat al Inspectoratului de Poliție Leova, care nu a declarat un apartament, 2 automobile și 7 conturi bancare, Igor Moraru, vicepretor al sectorului Ciocana, care a omis din declarație 3 construcții auxiliare, un autoturism și 3 conturi bancare; Marin Mortean, șef de direcție în cadrul AIPA, care nu a declarat cele 5 terenuri agricole deținute și 7 conturi bancare.

Un alt funcționar suspectat de nedeclararea intereselor personale este Anatolie Zavalișca, primar al satului Slobozia, raionul Ștefan Vodă, care nu a indicat că este asociat cu o cotă-parte de 51 % la o societate comercială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?