X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Peste 5 mii de locuri vacante pentru șomerii din întreaga țară

15 ian. 2015,, 12:15   Societate
5782 3

Foto: anofm.md

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a făcut public numărul locurilor de muncă vacante. Potrivit datelor înregistrate de agențiile teritoriale, la mijlocul lunii curente, cele mai multe locuri vacante se află în capitală – 1780, urmată de orașul Bălți, care oferă 259 de locuri vacante, iar pe locul trei este orașul Orhei – 228 de locuri. Cele mai puține posturi vacante sînt în raionul Criuleni – 19 și Dondușeni – 3.

La nivel național, pentru persoanele cu studii superioare și medii de specialitate sînt oferite 1683 de locuri de muncă, ce constituie 32% din numărul total de locuri de muncă vacante. Cei mai solicitați sînt specialiștii în medicină – 311, și anume asistenții medicali – 88 de persoane, medici de specialitate – 75, printre aceștia numărîndu-se și un șef de farmacie. În învățămînt se oferă 87 de locuri de muncă, cei mai întrebați fiind profesorii în învățămîntul secundar și educatorii – fiecare cîte 31 de locuri. De asemenea, se oferă locuri de muncă pentru consultanți, contabili, ingineri, casieri, electricieni, funcționari publici.

Pentru persoanele cu studii medii generale și secundar profesionale, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă 3530 de locuri de muncă, adică 68% din numărul total. Cei mai căutați specialiști sînt cei din industria ușoară: cusătorese, călcători, țesători, urmați de cei din industrie, construcție, agricultură, vînătoare, pescuit. La fel, este nevoie de conducători auto, controlori, tractoriști, bucătari, chelneri, vînzători.

Locuri de muncă sînt pregătite și pentru muncitori necalificați: muncitori auxiliari – 251 de locuri, hamali, femeii de serviciu, paznici, îngrijitori de animale, infirmiere, spălători de vehicule, măturători. În total sînt oferite 594 de locuri de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?