Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Un consilier municipal va acționa în judecată Publika TV

13 ian. 2015,, 12:45   Societate
3110 0

Foto: publika.md

Consilierul municipal neafiliat politic Elena Danu intenționează să acționeze în judecată postul Publika TV, pentru că i-ar fi adus prejudicii de imagine. Potrivit consilierului, instituția ar fi difuzat informații false despre protestul organizat ieri la sediul Primăriei capitalei, prilejuit de scandalul din jurul serbării Crăciunului pe stil vechi, notează NOI.md.

Consilierul afirmă că nu s-a numărat printre activiștii din fața Primăriei, care au cerut demisia șefei Direcției cultură, Lucia Culev, pentru afirmațiile jignitoare aduse la adresa creștinilor-ortodocși care serbează Crăciunul pe stil vechi.

„Nu am participat la acest protest desfăşurat în faţa Primăriei şi nici n-am ştiut despre desfăşurarea acestuia. Nu reprezint aceşti manifestanţi şi nu mă aflu printre aceştia. Este cert faptul că nu voi participa în acest joc politic iniţiat de anumite persoane. Din acest considerent, îmi rezerv dreptul de a acţiona în instanţa de judecată Publika TV, pentru tirajarea informaţiei ce nu corespunde realităţii”, a precizat Elena Danu într-o declarație de presă.

Consilierul s-a pronunțat împotriva politizării subiectului privind celebrarea Crăciunului pe stil nou și pe stil vechi, precizînd că unele instituții media au recurs la dezinformarea și manipularea opiniei publice.

„E regretabil că în goană după «evenimente media» se folosesc diverse metode menite să demonstreze că sînt consilieri municipali, neafiliaţi politic, care ar prezenta poziţia unui grup social sau partid politic, fiind încadraţi în proteste”, a specificat Danu.

Menționăm că un grup de protestatari a manifestat ieri în fața primăriei capitalei, cerînd primarului Dorin Chirtoacă să o sancționeze pe Lucia Culev. Scandalul a izbucnit după ce șefa Direcției cultură a sugerat că Primăria capitalei nu poate marca de două ori Crăciunul, întrucît nu este o sectă. Ulterior, Dorin Chirtoacă și-a cerut scuze oficial de la Mitropolia Moldovei pentru afirmațiile funcționarei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?