Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Care deputaţi au călătorit cel mai mult în 2014 şi ce destinaţii au fost cele mai solicitate

9 ian. 2015,, 11:00   Politică
6538 7

Foto: newsmoldova.md

Deputatul liberal-democrat Valeriu Ghileţchi este cel care şi în 2014 a călătorit cel mai mult peste hotare, în interes de serviciu. Parlamentarul este urmat de fostul preşedinte al Legislativului, Igor Corman, şi fostul deputat liberal-reformator Ana Guţu. Ca şi în 2013, cele mai solicitate destinaţii ale legislatorilor au fost Franţa şi Belgia.

Potrivit site-ului Parlamentului, dintre cei 58 de deputaţi care au fost în vizite peste hotare, Valeriu Ghileţchi este lider. În total, parlamentarul s-a aflat aproape două luni şi jumătate peste hotare în cele 16 vizite de lucru şi oficiale din 2014. În comparaţie cu 2013, anul trecut, parlamentarul s-a aflat în străinătate cu 11 zile mai mult.

Democratul Igor Corman a avut 13 deplasări peste hotare sau 42 de zile. Iar fostul deputat PLR, Ana Guţu, a fost în nouă vizite, care au durat 43 de zile, în total.

Continuă topul liberal-democraţii Nae-Simion Pleşca şi Liliana Palihovici. Cei doi au avut câte şapte deplasări, urmaţi de fostul deputat PDM, Stella Jantuan şi fostul comunist Grigore Petrenco. Alexandru Cimbriciuc şi Alexandru Stoianoglo au efectuat câte cinci vizite în străinătate.

Anul trecut, deputaţii, asistenţii şi consultanţii Parlamentului au efectuat 120 de vizite peste hotare în 32 de ţări, inclusiv Mexic şi Brazilia.

Principalele destinaţii au fost însă ţările Uniunii Europene. În Franţa, unde parlamentarii au participat la şedinţele APCE şi la cele ale Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic, au avut loc 25 de vizite. Pe locul al doilea este Belgia.

La invitaţia Parlamentului European, legislatorii au efectuat nouă vizite de lucru. În top mai sunt Rusia, cu şapte deplasări de serviciu, România şi Grecia, în care au fost efectuate câte şase vizite, iar în Ucraina - cinci.

În 2014, din Bugetul Parlamentului, peste 4,3 milioane de lei au fost alocate pentru deplasările de serviciu, inclusiv peste hotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?