Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Procurorul capitalei: O parte din banii câştigaţi din afacerile cu droguri sunt folosiţi pentru mituirea procurorilor şi judecătorilor

5 ian. 2015,, 17:00   Societate
7292 3

Foto: ff.md

Afacerile cu droguri aduc zilnic profit în Moldova de 12 milioane de lei. Pentru menţinerea traficului ilicit de droguri o parte din aceşti bani sunt folosiţi pentru mituirea vameşilor, procurorilor, judecătorilor, a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă, procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov, transmite News-Moldova.

„Lupta cu corupţia în Moldova trebuie începută de la procurori şi judecători. Aceştia trebuie trimişi la puşcărie pentru mită, dar nu să li se majoreze salariile”, a spus Diacov.

Procurorul a declarat că în cazul depistării anul trecut a 7 sere de cânepă crescute în gospodăria unui locuitor din Bucovăţ, raionul Străşeni, au fost implicaţi şi angajaţi SIS şi MAI.

„Eu nu aduc învinuiri şi nu vreau să cred că ei sunt implicaţi. Învinuitul nostru le-a adus aceste acuzaţii. Nu exclud că unii angajaţi ai organelor de drept care colaborau cu învinuitul ştiau ce face acesta, se spune că sectoristul chiar prăşea plantele de cânepă”, a menţionat Diacov.

Potrivit procurorului, învinuitul se afla în arest preventiv, iar la finele anului trecut Judecătoria Centru i-a schimbat forma de arest, în arest la domiciliu.

„La finele lui decembrie, procuratura s-a adresat la Judecătoria Centru pentru prelungirea mandatului de arest. Cu o zi înainte la mine în birou a venit şeful SIS din Chişinău Dorin Gore, care era în concediu, şi m-a rugat printre altele să lăsăm omul în pace pentru că nu este criminal şi să-l lăsăm să sărbătorească revelionul acasă”, a spus procurorul capitalei.

„M-am trezit că învinuitul a fost eliberat şi pus sub arest la domiciliu şi m-a surprins că judecătorul şi-a dat sârguinţa şi pe 4 pagini a adus toată legislaţia naţională şi internaţională, care arată că a încălcat legea, dar nu prea”, a continuat Diacov.

Procurorul a mai spus că a doua zi după schimbarea formei de arest, fiind vizitat la domiciliu de un procuror, învinuitul nu era acasă.

În opinia lui Diacov, pentru stabilirea adevărului este necesară instituirea unei anchete independente şi echidistante.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?