X 

Migranţii moldoveni sunt îndemnaţi să fie atenţi la procurarea poliţelor de asigurare medicală

25 dec. 2014,, 10:15   Societate
7818 0

Foto: tv7.md

Din 1 ianuarie, nu va mai fi posibilă aranjarea la muncă în Rusia fără o poliţă de asigurare medicală şi certificatul privind un şir de boli.

În baza înţelegerilor cu companiile de asigurare la Congresul Diasporelor Moldoveneşti concetăţenii noştri pot să-şi perfecteze poliţa de asigurare medicală în cadrul Programului de asigurare medicală benevolă elaborat special pentru migranţi încă în anul 2012.

După cum a remarcat preşedintele Congresului Diasporelor Moldoveneşti, apărătorul drepturilor omului Alexandr Kalinin, costul poliţei de asigurare medicală nu s-a schimbat şi constituie 2580 de ruble.

«Problema constă în faptul că unele companii dubioase, încercând să profite de agiotajul provocat de modificările legislative ale anului 2015, au început a vinde migranţilor nişte „produse” surogat, dar care nu corespund cerinţelor Codului muncii FR», – a declarat Kalinin, subliniind, că poliţa de asigurare medicală poate fi procurată doar în Rusia .

Acesta a comunicat că la Congresul Diasporelor Moldoveneşti s-au adresat cetăţeni moldoveni care au cumpărat poliţa de asigurare medicală la o companie moscovită dubioasă, dar când au mers să se angajeze li s-a spus că actul nu corespunde legislaţiei ruse.

La „sectorul medical” în pachetul obligatoriu, care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2015 pentru legalizarea activităţii migranţilor, se încadrează şi certificatul medical. Acesta la fel trebuie obţinut pe teritoriul Federaţiei Ruse la instituţiile medicale acreditate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?