X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Regim special la frontieră în perioada sărbătorilor

15 dec. 2014,, 11:50   Societate
2749 0

Foto: galatipenet.ro

Angajații Poliției de Frontieră şi cei ai Serviciului Vamal vor activa la capacitate maximă în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a evita aglomerațiile la punctele de trecere. Măsurile vor fi aplicate începînd de astăzi, 15 decembrie, informează NOI.md.

În funcție de necesitate, urmează a fi suplimentat numărul angajaților care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi mijloacelor de transport, atît pe sensul de intrare în ţară, cît şi pe cel de ieșire. Totodată, va fi majorat numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat. În vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, Poliția de Frontieră va intensifica relaţiile de conlucrare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne şi cu organele administrației publice locale, inclusiv cu instituțiile de frontieră din țările vecine.

Începînd de astăzi, tehnica portativă de citire a documentelor de călătorie va fi repartizată în cele mai aglomerate puncte de trecere atît de la frontiera moldo-română, cît și la cea moldo-ucraineană. Măsurile au fost luate cu scopul de a preveni formarea rîndurilor de persoane şi mijloace de transport, precum şi de a reduce timpii de aşteptare la controlul de frontieră.

Anul precedent, în perioada sărbătorilor de iarnă, peste 1,2 milioane de persoane și circa 249 de mijloace de transport au traversat frontiera de stat. Cea mai aglomerată frontieră a fost cea cu Ucraina, în special punctul de trecere Otaci, urmat de Vălcineț, la fel și punctele de trecere de la frontiera moldo-română Leuşeni, Sculeni, Giurgileşti-Galaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?