Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Todua: Astăzi e vorba despre înfrîngerea PCRM, deci problema reformelor a devenit iminentă

12 dec. 2014,, 16:49   Politică
6306 6
Foto: nm.md
„În noua componenţă a Parlamentului, Partidul Comuniştilor va avea doar 21 de mandate. Pentru orice alt partid acest lucru ar fi un succes, iar pentru PCRM este o înfrîngere asurzitoare. Doar timp de o jumătate de an Partidului Comuniştilor i-au întors spatele 400 de mii de persoane, două treimi dintre alegători”, a declarat într-un interviu acordat ziarului „Moldavskie vedomosti” istoricul Zurab Todua, deputat în legislatura precedentă a Parlamentului, din partea PCRM.

În opinia lui, responsabilitatea pentru înfrîngerea la alegeri o poartă stafful electoral al RCRM, în frunte cu Artur Reşetnicov.

Politicianul a enumerat cauzele interne ale scăderii ratingului PCRM, printre care renunţarea la o poziţie clară şi coerentă vizavi de Uniunea Vamală, la o campanie electorală activă şi ascendentă, lipsa mijloacelor financiare suficiente pentru desfăşurarea campaniei, trecerea la aşa-numitul curs “constructiv” în opoziţie (din luna iunie a anului curent).

“Şi, în sfîrşit, principala cauză – înlăturarea grupului lui Mark Tkaciuk, care poseda cunoştinţele şi tehnologiile necesare pentru obţinerea victoriei, de la participarea în campania electorală. Consider că anume activitatea multilaterală şi diversificată a acestui grup, în comun cu eforturile miilor de comunişti de rînd au menţinut timp de cinci ani PCRM în topul tuturor ratingurilor”.

Zurab Todua consideră că reformele în partid trebuie efectuate fie în cazul victoriei, fie în cazul înfrîngerii. „Astăzi este vorba despre înfrîngerea PCRM. Respectiv, problema reformelor a devenit iminentă. Consider că dacă nu va fi efectuată o analiză profundă a înfrîngerii Partidului la plenară, cu tragerea concluziilor necesare, pierderea ulterioară a influenţei PCRM asupra societăţii şi dispariţia lui este inevitabilă. Pentru statalitatea moldovenească aceasta ar putea avea consecinţe grave, poate chiar ireversibile”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?