Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

CC examinează dosarul privind validarea rezultatelor alegerilor parlamentare

9 dec. 2014,, 12:10   Politică
3046 0
Foto: protv.md
Curtea Constituţională examinează dosarul privind validarea rezultatelor parlamentare din 30 noiembrie. Potrivit agenţiei "Infotag", rezultatele alegerilor au fost însumate de Comisia Electorală Centrală vinerea trecută şi transmise CC pentru aprobare.

Azi dimineaţă, înainte de şedinţa CC, cîteva zeci de activişti şi susţinători ai Partidului Socialiştilor au pichetat clădirea CC, solicitînd să fie examinată sesizarea socialiştilor, să fie declarate invalide rezultatele alegerilor şi să fie anunțate alegeri repetate. Pe lîngă protestul socialiştilor, la CC au mai fost depuse şase adresări de la diferite partide, care solicită să nu fie recunoscute rezultatele alegerilor sau să fie organizate alegeri repetate în toată Moldova sau la secţiile de vot de peste hotare.

Din cauza protestului socialiştilor şedinţa CC a început cu o întîrziere de 15 minute. Preşedintele CC, Alexandru Tănase, a calificat protestul drept o "încercare de a influenţa magistraţii" şi a solicitat Guvernului să asigure siguranţa activităţii CC.

În cazul în care alegerile vor fi recunoscute valide, Comisia Electorală Centrală va aproba mandatele deputaţilor, după care va stabili ziua în care va avea loc ceremonia de înmînare a legitimaţiilor deputaţilor aleşi. Noul parlament se va convoca pentru şedinţa de constituire în baza decretului Preşedintelui Republicii Moldova cel tîrziu peste 30 de zile de la alegeri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?