X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ciurea: Declarația președintelui a deranjat o bună parte a societății

25 noi. 2014,, 11:40   Politică
8176 17
Foto : tribuna.md
Prin adresarea sa de ieri către popor, Nicolae Timofti a demonstrat că este președintele doar a unei jumătăți dintre cetățeni. De această părere este expertul IDIS „Viitorul” Cornel Ciurea, care a menționat pentru NOI.md că gestul președintelui nu este unul tocmai elegant.

Potrivit analistului, șeful statului este în drept să se adreseze cetățenilor în anumite condiții excepționale, ieșite din comun. Totuși, opinează expertul, alegerile parlamentare nu pot fi încadrate în această categorie de evenimente.

„Un președinte este în drept să facă aceste sugestii legate de modul în care să voteze cetățenii, doar că riscă să-i antagonizeze pe cei care nu susțin vectorul proeuropean. Declarația președintelui a deranjat o bună parte a societății. Timofti a demonstrat prin acest mesaj că este președintele doar a unei jumătăți dintre cetățeni. Cumva, șeful statului adoptă anumite poziții care contravin opiniilor unei bune părți a populației. Nu e nimic grav în ceea ce a spus, dar putem spune că a fost un gest neelegant”, a precizat Ciurea.

„În societate se vehiculează mult că aceste alegeri sînt cruciale pentru viitorul țarii. Îmi par exagerate aceste idei. Alegerile constituie un proces democratic, respectiv, cine va cîștiga acela va cîștiga”, a explicat Ciurea.

Precizăm că președintele Nicolae Timofti s-a adresat ieri cu un mesaj alegătorilor, îndemnîndu-i să voteze pentru un viitor european la scrutinul parlamentar de duminică. Șeful statului a atenționat că mai mulți concurenți electorali cu reputație dubioasă vor să îngenuncheze Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?