Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Preşedintele Turciei, criticat de BBC pentru îndepărtarea faţă de SUA

20 noi. 2014,, 19:00   Externe
1630 0
Foto: podrobnosti.ua
Regimul preşedintelui Erdogan din Turica este aspru criticat de BBC. Conform jurnaliştilor, Erdogan conduce Turcia spre izolare, în condiţiile în care se îndepărtează inclusiv de aliaţi tradiţionali, precum SUA.

"În cei 11 ani cât a fost prim-ministru, premierul Erdogan a contribuit la afirmarea Turciei. Au fost lansate negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană. Prezenţa diplomatică s-a intensificat, în special în zona Africii. Cel mai mare oraş din Turcia, Istanbul, are acum unul dintre cele mai mari aeroporturi. Dar, în ultimele luni, poate chiar de doi ani, ceva s-a schimbat. Marii lideri ai lumii încă vizitează Turcia - vicepremierul american Joe Biden urmează să efectueze o vizită săptămâna aceasta - însă Turcia nu prea mai are prieteni", notează BBC, conform Mediafax.

"Totul a început cu revoltele numite Primăvara Arabă. Turcia a mizat în mod greşit, susţinând Mişcarea Fraţii Musulmani în Egipt şi cerând înlăturarea regimului Bashar al-Assad în Siria. Acum nu mai are ambasador la Cairo, după ce Erdogan l-a catalogat drept un 'tiran' pe preşedintele egiptean Abdul Fattah al-Sisi", adaugă BBC.

"Acum, chiar şi relaţiile cu aliaţi vechi, precum Statele Unite, s-au deteriorat. În contextul în care Washingtonul a creat o coaliţie pentru contracararea grupului terorist Stat Islamic, Turcia a stat de o parte, refuzând să ofere acces la bazele sale aeriene", subliniază BBC.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?