Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În apropiere de Chişinău a fost inaugurat complexul sportiv Futsal Arena FMF

17 noi. 2014,, 12:45   Societate
5348 0
Foto: diez.md
În apropiere de Chişinău, în comuna Ciorescu, a fost inaugurat oficial complexul sportiv al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) Futsal Arena FMF. Suprafaţa complexului multifuncţional (fotbal, tenis, volei, handbal) este de 4,7 mii m.p. Numărul locurilor pentru spectatori – 1300. Pentru construcţia complexului UEFA a acordat sprijin în sumă de 4,2 milioane de euro.

Decizia de a construi Futsal Arena FMF a fost luată de Comitetul executiv al FMF în martie 2012, prin realizarea programului UEFA HatTrick şi FMF "Toţi împreună".

Potrivit agenției "Infotag", panglica simbolică a fost tăiată de vicepreşedintele UEFA, Marios N. Lefkaritis, prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu, şi primarul comunei Ciorescu, Ion Scripnic. La ceremonia de deschidere au fost prezenţi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, foşti preşedinţi ai ţării Mircea Snegur şi Petru Lucinschi, parlamentari, preşedinţi ai altor federaţii de fotbal.

"Odată cu darea în exploatare a acestui complex, în Moldova a apărut posibilitatea de a desfăşura la un nivel înalt campionate naţionale", a spus în mesajul său de salut Iurie Leancă, menționînd că finalizarea construcţiei Futsal Arena FMF este un alt exemplu pozitiv a modului în care este gestionat în ţară ajutorul internaţional.

Preşedintele Federaţiei de Tenis din Moldova, Marina Tauber, a spus că FMF, în frunte cu preşedintele ei, Pavel Cebanu, încheind construcţia Futsal Arena FMF, a demonstrat o dată în plus că FMF este prima dintre federaţiile naţionale de sport din ţară.

"Acesta este unicul complex modern din Moldova pentru desfăşurarea competiţiilor sportive. Locurile pentru spectatori sînt compacte, avînd un unghi bun pentru urmărirea luptelor sportive", a spus vicepreşedintele Federaţiei de Handbal din Moldova, Victor Furdui.

Preşedintele Asociaţiei Presei Sportive din Moldova, Eduard Ciobanu, a menţionat că sala pentru conferinţe a Futsal Arena FMF, cu o capacitate de 60 de persoane, este în prezent cea mai bună din Moldova.

Primul meci din complexul Futsal Arena FMF va fi disputat pe 22 noiembrie în cadrul Supercupei Moldovei la minifotbal, între echipele JLC şi Tarsus.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?