X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Gagauz: Guvernul ia bani fără a avea un plan de folosire a lor

14 noi. 2014,, 14:15   Economie
3881 1
Foto: 57.md
„Uimește cu cîtă ușurință Guvernul ia bani pentru reformarea și modernizarea Căilor Ferate din Moldova, fără a avea măcar intenția de a efectua această reformă”, a declarat pentru NOI.md fostul șef al ÎS „Calea Ferată din Moldova”, deputatul PCRM Miron Gagauz.

În opinia interlocutorului, „Guvernul trebuie să anunțe reformarea întreprinderii «Calea Ferată din Moldova» printr-o hotărîre specială, urmînd să elaboreze un acord cadru care ar stabili cine va realiza reforma”. ”Cabinetul de miniștri ar trebui să elaboreze planul de reformare, un fel de foaie de parcurs a acțiunilor preconizate. De asemenea, este necesar de creat un cadru legislativ, de desemnat un consiliu special din care ar face parte nu doar reprezentanții Ministerului Transporturilor, dar și specialiști de la alte ministere”, a menționat Gagauz.

„Despre gradul de dificultate a reformării domeniului feroviar se poate judeca și după faptul că în nicio țară din Europa nu s-a reușit realizarea cu succes a acestei sarcini. Noi contractăm sume importante de bani, dar cît de eficientă va fi investiția lor?! Dacă nu vom urma acest principiu, toate aceste granturi și credite se vor pierde în gol”, consideră Miron Gagauz.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?