Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Slusari: În Moldova a apărut propriul Triunghi al Bermudelor…în finanţe

14 noi. 2014,, 10:45   Economie
3131 1
Foto: viitorul.org
„În sfera financiară a Moldovei s-a creat un Triunghi al Bermudelor. Nu pot înţelege pe care segment al lanţului AIPA – Ministerul Finanţelor – fermier s-a produs ruptura”, a declarat pentru NOI.md preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

„Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) susţine că a prezentat Trezoreriei din cadrul Ministerului Finanţelor toate dispoziţiile de plată necesare pentru achitarea compensaţiilor fermierilor afectaţi de embargoul rus. În cazul dat este vorba doar despre mijloacele financiare care au fost alocate de către Guvern pentru cele 60 de mii de tone de mere .

Ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, a jurat din nou, în cadrul şedinţei cu prim-ministrul Iurie Leancă, că au fost efectuate toate plăţile. Iar pe mine mă sună într-una producătorii de mere şi mă întreabă: unde sînt banii? Nu înţeleg, ce totuşi se întîmplă? Mă tem că cele mai rele pronosticuri ale mele se vor adeveri şi fermierii vor rămînea fără compensaţiile promise ”, a mărturisit Slusari.

Totodată, solicitați de NOI.md, atît şeful AIPA, Petru Maleru, cît şi ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, au confirmat că şi-au îndeplinit obligaţiile asumate: tuturor producătorilor de prune şi mere le-au fost achitate compensaţiile promise din cele 138 de milioane de lei alocați de către Guvern la începutul lunii septembrie. Maleru a clarificat situaţia.

„Noi am prezentat toate documentele şi dispoziţiile de plată necesare pentru suma alocată iniţial. În total au parvenit cereri pentru compensaţii în valoare de 202 milioane de lei. Este deja prerogativa Guvernului să identifice mijloace suplimentare. În ceea ce priveşte întîrzierile, totul este foarte simplu – este sfîrşit de an, în fiecare zi la Trezorerie este depus un număr enorm de dispoziţii de plată. Angajaţii pur şi simplu nu fac faţă unui asemenea volum de lucru. Sînt convins că spre începutul săptămînii viitoare toţi agenţii economici vor primi banii pe conturile lor”, a promis Maleru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?