Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Autorităţile au alocat 1,5 milioane de lei pentru plantarea arborilor

12 noi. 2014,, 17:00   Societate
2781 0
Foto: kishinev.all.biz
În cadrul Campaniei republicane „Un arbore pentru dăinuirea noastră” , prilejuit de Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului, în patru raioane ale ţării vor fi plantate copaci şi arbuşti, relatează NOI.md.

În legătură cu condiţiile climaterice în acest an Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului a fost transferată de pe 26 octombrie pe 15 noiembrie. În cadrul acţiunii în zonele verzi ale oraşelor Orhei, Străşeni, Hînceşti şi ale municipiului Chişinău vor fi plantaţi puieţi de copaci şi arbuşti în locurile, unde se înregistrează o necesitate strîngentă în plante, spre exemplu în parcuri sau de-a lungul şoselelor.

Potrivit directorului general al Agenţiei „Moldsilva” Ştefan Chitoroagă, în acest an pentru realizarea acţiunii în cauză au fost colectate 1,5 milioane de lei, o sumă considerabilă , faţă de cea alocată în anul trecut.

„ Ne adresăm tuturor celor care vor participa la acţiunea de plantare: noi am depus eforturi susţinute la cultivarea acestor puieţi şi ne-am dori ca munca noastră să fie apreciată. Solicităm o atitudine mai responsabilă faţă de această acţiune şi îi chemăm pe toţi să participe la campania de plantare a arborilor”, a menţionat vicedirectorul Agenţiei, Tudor Botnari.

La plantare vor lua parte locuitorii din satele apropiate, precum şi elevii şcolilor şi liceelor. La Orhei evenimentul va fi vizitat de reprezentanţii preşedinţiei, la Străţeni – de cei ai Guvernului, iar la Hînceşti vor sosi deputaţii Parlamentului.

Reamintim că în conformitate cu Decretul emis de preşedintele RM Mircea Snegur asemenea acţiuni se întreprind anual, începînd cu anul 1995. Deoarece rezultatele obţinute de pe urma plantării arborilor în primăvară au fost mai joase decît cele scontate, s-a decis ca acţiunea în cauză să fie transferată pe ultima sîmbătă a lunii octombrie, ceea ce va asigura un grad mai înalt de înrădăcinare a puieţilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?