Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Trei rezidenţi noi ai ZEL „Bălţi” vor efectua investiţii în valoare de 25 de milioane de euro

11 noi. 2014,, 14:15   Economie
3385 0
Foto: forum.dnestra.com
În Zona Economică Liberă „Bălți”, în 2015 vor începe să lucreze trei rezidenți noi – companii cu capital străin, care intenționează să investească în dezvoltarea afacerilor sale 25 de milioane de euro și să creeze aproximativ 220 de noi locuri de muncă, relatează NOI.md. Potrivit administrației ZEL „Bălți”, în particular, comisia de concurs pentru selectarea noilor rezidenți a desemnat învingătoare trei întreprinderi cu capital străin.

ÎCS ”Traiden CZC Grup” SRL, parte a grupului ”Traidenis” din Lituania, care este lider la nivel european în producerea vaselor din fibră de sticlă pentru stațiile de epurare biologică a apelor menajere. În cadrul ZEL ”Bălți” compania intenționează să dezvolte proiectul investiţional „Producerea recipientelor din fibră de sticlă pentru stațiile de epurare biologică a apelor menajere, păstrarea produselor petrochimice și apei potabile”. Această producţie prezintă interes nu numai pentru piaţa externă, unde se planifică a fi exportate 70% din volumul total realizat, dar şi pentru piaţa internă, unde, de asemenea, în următorii ani urmează a fi implementate proiecte de aprovizionare a localităților cu apă potabilă și servicii de canalizare.

Pentru atingerea capacităţii de producţie planificate, rezidentul urmează să investească 18,5 milioane de euro în construcția unei uzine pe teritoriul Subzonei nr. 3 a ZEL ”Bălți”. La prima etapă vor fi create 150 de locuri noi de muncă cu un salariu mediu lunar de peste 6 mii de lei, iar volumul total al vînzărilor va fi de 30 milioane de euro anual. Începutul activității este planificat pentru trimestrul II al anului 2015.

ÎCS ”Blacksea EMS” SRL, parte a concernului olandez ”Power Research Electronics B.V.” cu proiectul investiţional „Producerea echipamentului de comandă și control pentru sistemele de iluminare cu becuri LED”.

Rezidentul planifică să investească 1,5 milioane de euro, care vor fi folosiţi atît la reconstrucția încăperilor de producţie, cît şi la procurarea utilajului necesar. La prima etapă volumul vînzărilor anuale a producţiei industriale va constitui nu mai puţin de 1 milion de euro. Vor fi create 40 de noi locuri de muncă cu un salariu mediu lunar de 340 de euro. Întreprinderea intenționează să înceapă activitatea în trimestrul III al anului 2015, în cadrul Subzonei nr. 4 a ZEL ”Bălți”, amplasate în or. Strășeni.

ÎCS ”Emipanel” SRL, avînd ca țară de origine a capitalului Italia, va dezvolta proiectul investiţional „Producerea panourilor sandwich cu umplutură de poliuretan” în cadrul Subzonei nr. 4 a ZEL ”Bălți”, amplasate în or. Strășeni.

Rezidentul planifică să investească 5 milioane de euro pentru procurarea utilajului necesar. Volumul vînzărilor anuale a producţiei industriale va constitui nu mai puţin de 4 milioane de euro. Vor fi create 30 de noi locuri de muncă cu un salariu mediu lunar de 400 de euro. Întreprinderea intenționează să înceapă activitatea în trimestrul I al anului 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?