Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

David Cameron: Londra nu dorește un nou "război rece" cu Moscova

11 noi. 2014,, 11:55   Externe
2973 1
Foto: agerpress.ro
Marea Britanie nu dorește un nou "război rece" cu Rusia, dar nu poate ignora problema ucraineană, a declarat luni seara premierul britanic David Cameron.

"Sîntem convinși că acesta ("războiul rece", n.red) nu este un scenariu inevitabil și îi voi spune acest lucru președintelui (Vladimir) Putin la sfîrșitul acestei săptămîni la Brisbane", în Australia, unde urmează să aibă loc summitul G20, a afirmat Cameron la o recepție oferită de lordul primar al districtului financiar al Londrei, după cum a relatat RIA Novosti.

În același context, șeful guvernului britanic a respins o soluție militară pentru rezolvarea crizei din Ucraina, considerînd că sancțiunile occidentale impuse Moscovei au avut efectul scontat. El a adăugat că este gata să susțină o înăsprire a sancțiunilor împotriva Rusiei, în cazul în care această țară va continua să destabilizeze Ucraina.

"Acțiunile Rusiei reprezintă o amenințare importantă pentru restul Europei. Dacă Rusia continuă să acționeze în acest mod, ea va trebui să facă față unei presiuni și mai mari, întrucît atitudinea restului lumii nu va rămîne aceeași", a avertizat Cameron, conform aceleiași surse.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au deteriorat semnificativ pe fondul conflictului din Ucraina. La sfîrșitul lunii iulie, SUA și UE au instituit sancțiuni vizînd mai multe sectoare ale economiei ruse. Moscova a ripostat, impunînd un embargo la produsele alimentare provenind din țările care au adoptat sancțiuni împotriva sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?