Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Vienna Insurance Group: Accentul trebuie pus pe asigurarea benevolă

6 noi. 2014,, 16:45   Societate
3012 0
Foto: b2blogger.com
Compania internaţională de asigurări Vienna Insurance Group (VIG), care la începutul anului 2014 a achiziţionat 94% din acţiunile Societăţii de Asigurări-Reasigurări "Donaris Group" S.A., intenţionează să aducă în Moldova standardele europene în domeniul asigurărilor.

Membrul Consiliului de administraţie al Vienna Insurance Group, Franz Fuchs, a menţionat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că VIG este prezentă în 25 de ţări, iar odată cu extinderea reţelei în Republica Moldova a acoperit ultimul punct alb de pe harta Europei Centrale şi de Est, unde este prezentă compania.

"Sîntem numărul 1 în România şi vedem anumite afinităţi între Moldova şi România, acesta fiind unul dintre motivele care ne-a determinat să intrăm şi pe această piaţă. Am făcut un studiu minuţios al pieţei locale de asigurări şi am ajuns la concluzia că Donaris este compania care constituie o bună platformă pentru dezvoltarea Vienna Insurance Group. Avînd în vedere că această companie are o poziţie bună pe piaţa din Republica Moldova, plasîndu-se pe locul trei, considerăm că este compania potrivită pentru a implementa filosofia de dezvoltare a VIG", a spus Franz Fuchs.

El a mai menţionat că scopul de bază al VIG este de a crea în Moldova o companie modernă în domeniul asigurărilor, la baza căreia stau standardele europene în domeniul asigurărilor.

"Domeniul asigurărilor are nevoie de finanţare solidă, iar noi putem satisface aceste necesităţi. Este important că avem acces la strategiile de asigurări internaţionale şi putem implementa experienţa europeană în Moldova", a afirmat sursa citată.

În opinia lui, locul trei pe care îl ocupă în prezent Donaris în topul companiilor de asigurări din Moldova este un loc bun, dar mic.

"Noi conştientizăm faptul că îmbunătăţirea poziţiei pe piaţa de asigurări din Moldova este doar o chestiune de timp. Trebuie să creştem capacităţile financiare ale companiei, să-i conferim soliditate şi să modernizăm infrastructura. În urma realizării acestor paşi, ne vom putea îmbunătăţi şi poziţia pe piaţă", a spus Franz Fuchs.

Directorul general al Donaris Vienna Insurance Group, Dinu Gherasim, a menţionat că, probabil, fiecare companie de asigurări şi-ar dori să colaboreze cu un astfel de grup solid în domeniul asigurărilor, cum este VIG.

"Sîntem mândri că Vienna Insurance Group a decis să preia anume Donaris Group", a spus el.

În opinia directorului companiei, piaţa locală are nevoie de o înviorare a sistemului de asigurări, fapt ce presupune oferirea unor produse bine prestate în Europa.

"Avem nevoie de servicii axate pe nevoile clientului, nu doar pe profiturile acţionarilor. VIG este grupul care răspunde acestor necesităţi. Trebuie să facem faţă tuturor provocărilor pieţei. Indiferent de riscurile asumate, trebuie să avem capacitatea financiară pentru a-i putea despăgubi pe clienţi", a precizat Gherasim.

Potrivit lui, în activitatea ulterioară a companiei accentul va fi pus pe diversificarea produselor de asigurare, precizînd că în prezent, în jur de 60% din portofoliul de asigurări ale companiilor din Moldova îl deţin asigurările auto, fapt ce nu este în beneficiul consumatorului.

"Este important să punem accentul pe asigurările facultative, cum ar fi asigurările de bunuri, de locuinţe, asigurările de răspundere civilă, generală etc., deci pe acele tipuri de asigurări de care are nevoie cetăţeanul. Moldova se află în zonă cu risc sporit din punctul de vedere al calamităţilor naturale. Prin urmare, asigurările de bunuri reprezintă un domeniu extrem de important care trebuie dezvoltat. În anul 2010, în Moldova au avut loc inundaţii grave. Sîntem siguri că dacă bunurile ar fi fost asigurate, atunci această povară ar fi fost scoasă de pe umerii statului", a spus Dinu Gherasim, precizînd că statul trebuie să fie cointeresat ca cetăţenii să-şi asigure locuinţele.

Compania Donaris a fost fondată în 1998. În anul 2013, pe asigurări generale, ea a înregistrat prime de aproximativ 101 milioane de lei (aproximativ 5,6 milioane de euro), ceea ce constituie o creştere cu aproximativ 18% față de anul precedent. În prima jumătate a anului 2014, Donaris deţinea o cotă de piaţă de 10%, clasîndu-se astfel pe locul trei printre cei mai mari asiguratori din Moldova.

Vienna Insurance Group este lider în rîndul companiilor internaţionale de asigurări în Europa Centrală și de Est, avînd sediul la Viena. Grupul a fost creat în 1824, iar expansiunea acestuia a început în 1990. În prezent, acesta oferă asigurări de viaţă şi generale prin intermediul a peste 50 de companii reprezentante din 25 de ţări. În cadrul Grupului activează peste 23 de mii de persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?