X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Andrievschi: RMN, RPD şi RPL au apărut după un scenariu tras la indigo

5 noi. 2014,, 09:45   Politică
6317 34
Foto: noi.md
Ceea ce s-a întîmplat în sud-estul Ucrainei, în contextul apariţiei Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk, este un rezultat absolut identic celui al formării aşa-numitei Republici Moldoveneşti Nistrene, mai bine de 20 de ani în urmă. Este un scenariu tras la indigo”, această opinie a fost exprimată pentru NOI.md de analistul politic Vitalie Andrievschi.

În opinia interlocutorului, „asemănarea celor întîmplate constă în faptul că nimeni nu va recunoaşte în mod oficial RPD şi RPL, nici chiar Federaţia Rusă”.

„În Rusia vin vremuri grele. Curînd vor începe să se formeze structurile de stat ale republicilor autoproclamate. Restabilirea economiei şi a întregii infrastructuri distruse în urma războiului necesită resurse considerabile. Să nu uităm şi de existența unui număr mare de pensionari în regiune, pentru care urmează să fie achitate pensiile şi indemnizaţiile. Şi toate acestea, pe fondul unor probleme financiare considerabile ale Crimeii, vor trece în povara Federației Ruse”, a continuat expertul.

„În zilele apropiate preşedintele Ucrainei, Piotr Poroşenko, va declara schimbarea statutului de zonă de conflict în zonă temporar ocupată. Toate acestea, împreună cu sprijinul neoficial acordat de Moscova republicilor autoproclamate, vor afecta iarăşi imaginea Rusiei la nivel mondial şi ar putea contribui la introducerea unor sancţiuni suplimentare împotriva ei”, a conchis Andrievschi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?