Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldovenii au cea mai mare încredere în Voronin, Leancă și Filat

27 oct. 2014,, 12:05   Politică
6266 10
Foto: trm.md
Vladimir Voronin, Iurie Leancă și Vlad Filat sînt personalitățile politice în care cetățenii au cea mai mare încredere. Cel puțin asta denotă rezultatele unui sondaj de opinie realizat în luna octombrie curent de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, notează NOI.md.

La întrebarea deschisă privind gradul de încredere în politicieni, 65 la sută din respondenți au nominalizat cîte o personalitate, în timp 35% au spus că nu au încredere în nimeni. Rezultatele l-au dat cîștigător în topul încrederii pe liderul comuniștilor, Vladimir Voronin – cu 20%, urmat de Iurie Leancă – cu 19 la sută și Vlad Filat – cu 12 la sută. În liderul PD, Marian Lupu, au încredere 10% din cetățeni, în omul de afaceri Renato Usatîi – 9%, iar în președintele PSRM, Igor Dodon – 8%. La coada clasamentului s-au poziționat primarul Dorin Chirtoacă – cu 4%, Zinaida Greceanîi – cu 3% și liderul PL, Mihai Ghimpu – cu 2%.

La capitolul încredere în partidele politice, PCRM, PLDM și PD sînt partidele cu cel mai mare rating, potrivit sondajului. Astfel, 37 la sută din respondenți și-au exprimat încrederea în PCRM; 34% - în PLDM; 30% - în PD; 29% - în partidul Patria; 25% în - PL; 22% - în PSRM și 17 la sută - în Mișcarea Populară Antimafie.

Datele studiului mai arată că cetățenii cunosc precar conținutul programelor electorale ale partidelor per ansamblu, fiind interesați mai mult de activitatea formațiunilor parlamentare. Totodată, sondajul mai arată că interesul față de politică al moldovenilor este scăzut. În timp ce 43 la sută urmăresc ce se întîmplă în domeniu, 55 la sută spun că nu sînt interesați de politică.

Precizăm că sondajul de opinie a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor în perioada 11-20 octombrie curent, pe un eșantion de 1063 de persoane, în 71 de localități ale republicii. Marja de eroare a sondajului este de ± 3 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?