Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Drumul Sărăteni-Soroca a fost dat în exploatare (FOTO)

16 oct. 2014,, 16:35   Societate
3609 0
Foto: gov.md
Traseul național Sărăteni-Soroca a fost dat astăzi în exploatare, după doi ani de reparații. Drumul a fost dotat cu sensuri giratorii, marcaje rutiere, canale de colectare a apelor pluviale, iluminare stradală și stații bine amenajate, informează NOI.md.

Proiectul de reabilitare a șoselei Sărăteni-Soroca, reconstruită în cadrul Programului Compact, finanțat de Guvernul SUA, a inclus și reparația a 14 poduri, construirea trotuarelor, instalarea parapetelor din metal, a indicatoarelor rutiere și a obiectelor reflectorizante pe porțiunile periculoase. Totodată, a fost construită o intersecție denivelată - prima în țară, din ultimele două decenii, precizează autoritățile.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a traseului, premierul Iurie Leancă a anunțat că toate drumurile naționale vor fi modernizate după acest model. „Un drum modern le oferă oamenilor nu doar comoditate, ci și posibilitatea de a se deplasa mai rapid și mai ieftin, un stimulent pentru a rămîne în satul de baștină și a porni o afacere, ceea ce înseamnă și locuri de muncă. Toate aceste acțiuni și tot sprijinul extern de care beneficiază țara noastră au un singur scop - un viitor demn și prosper al Moldovei și al cetățenilor ei”, a spus Iurie Leancă.

Pe durata executării lucrărilor de reparație, companiile de construcție și de supraveghere au contractat 1277 de persoane, dintre care 70 la sută - cetățeni moldoveni.

Precizăm că lucrările de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca au demarat în toamna anului 2012 și au fost efectuate de consorțiul de companii turcești ONUR și SUMMA și compania austriacă Strabag, selectate prin concurs internațional. Reconstrucția drumului a fost efectuată în conformitate cu standardele internaționale, asigurarea calității fiind supravegheată de companii internaționale. Costul proiectului se ridică la o sută de milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?