X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Chirtoacă amenință cu judecata mai mulți consilieri municipali

16 oct. 2014,, 15:54   Politică
3080 2
Foto: noi.md
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, i-a atenționat astăzi pe consilierii municipali care blochează reparația bulevardului Ștefan cel Mare din capitală, că îi va acționa în judecată. Declarația a fost făcută la ședința de astăzi a CMC, în cadrul căreia a fost examinat raportul privind licitația organizată de Primărie, pentru reparaţia bulevardului Ștefan cel Mare, străzilor Vasile Alecsandri și Constantin Negruzzi, informează NOI.md.

Scandalul a început după ce mai mulți consilieri au acuzat conducerea Primăriei de faptul că tenderul ar fi fost desfășurat cu abateri grave de la legislație, iar cîștigătorul concursului ar fi fost cunoscut înainte de organizarea licitației propriu-zise.

„Cunoaștem că Dorin Chirtoacă, după perdeaua de europenizare și demagogie ascunde fărădelege. Democrația înseamnă în primul rînd respectarea procedurilor legale și nicidecum demagogie”, a precizat consilierul PCRM Victor Gurău.

La rîndul rău, edilul a respins acuzațiile care i se aduc, precizînd că însuși Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare a confirmat că licitația s-a desfășurat legal. Primarul a calificat acțiunile consilierilor drept un atac împotriva Chișinăului.

„Ați pornit un atac public dur asupra Primăriei de o lună de zile, precum că noi am fi făcut ilegal tot ce am făcut. Dacă BERD își va retrage finanțarea, mă angajez să atac în judecată fiecare consilier care va vota pentru distrugerea Chișinăului. Voi cere despăgubiri de 22 de milioane de euro, pentru reconstrucția bulevardului”, a precizat Dorin Chirtoacă la ședința CMC.

În lipsa unui consens, consilierii municipali au cerut o pauză pînă săptămîna viitoare. Aceștia au solicitat reprezentanților Direcției transport a capitalei să pregătească un raport pe marginea modului în care s-a desfășurat licitația.

Precizăm că în urma concursului organizat de Primărie, cîștigătoare a fost desemnată compania din România ”Delta ACM – 93” SRL, care a efectuat lucrările de reparație a străzii Alecu Russo. Potrivit consilierilor municipali, firma respectivă are o reputație dubioasă și este implicată în scandaluri atît la noi în țară, cît și în România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?