X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Consilier municipal: Oamenii ajung zilnic în microbuzele morții

16 oct. 2014,, 12:40   Societate
2323 0
Foto: nbm.md
Consilierul municipal Oleg Cernei a cerut demisia conducerii Direcției transport din cadrul Primăriei, pe fondul ultimelor accidente cu implicarea microbuzelor de linie din capitală. Solicitarea a fost înaintată în cadrul ședinței de astăzi a Consiliul Municipal Chișinău, informează NOI.md.

Potrivit consilierului, în transportul public din Chișinău continuă să domnească haosul, iar autoritățile municipale ignoră problema securității pasagerilor în trafic. Oleg Cernei a propus ca subiectul în cauză să fie discutat pe larg în cadrul ședințelor CMC.

“Avem o bîlbîială din partea Direcției transport, care ba scoate rutiere de pe rută, ba schimbă itinerarul. Oamenii care urcă dimineața în transportul public, ajung în rutierele morții. La moment avem patru ședințe în care încercăm să examinăm cele mai importante probleme din transportul public și niciodată nu am analizat în ședința CMC securitatea la trafic a călătorului. Putem să ajungem la un vot de neîncredere a șefilor Direcției transport. Noi nu avem nevoie de curieri sau de persoane care sînt protejați de primar”, a menționat Oleg Cernei.

De cealaltă parte, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a respins acuzațiile, precizînd că în ultimii ani, starea serviciului de transport public s-a îmbunătățit. Acesta a anunțat că municipalitatea a procurat sute de troleibuze și autobuze noi.

Menționăm că două persoane au decedat ieri în urma unui accident cu implicarea unui microbuz de pe linia 171 din capitală. Accidentul s-a produs pe strada Calea Ieșilor, după ce microbuzul s-a ciocnit cu un camion.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?