Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Vicecancelarul Elveției a murit pe neașteptate

12 mai. 10:30   Externe
2262 0

Scena politică din Elveția a fost zguduită la vestea decesului vicecancelarului acestei țări. Anunțul a creat unde de șoc printre cetățeni, cu atît mai mult cu cît oficialul avea doar 55 de ani și nimic din starea sa de sănătate nu anunța acest final nefericit.

Purtătorul de cuvînt al Consiliului Federal Elvețian și vicecancelarul André Simonazzi a murit vineri în timpul unei drumeții. Acest lucru a fost anunțat de Cancelaria Federală. Vestea morții sale i-a șocat pe membrii Consiliului Federal și pe cancelar. André Simonazzi lasă în urmă o soție și trei copii adulți. Avea 55 de ani.

Simonazzi a fost numit vicecancelar și Președinte al Consiliului Federal în noiembrie 2008. De la 1 ianuarie 2009, el a participat la ședințele guvernamentale, a întocmit procese-verbale și s-a ocupat de comunicări, scrie presa din diaspora. În Cancelaria Federală a condus mai multe secții și serviciul prezidențial.

Consiliul Federal Elvețian a scris într-un comunicat de presă că membrii Consiliului Federal și Cancelarul Federal au fost șocați de moartea neașteptată. André Simonazzi a fost un funcționar public în cel mai bun sens al cuvîntului și a adus o contribuție semnificativă la profesionalizarea și digitalizarea muncii informaționale a guvernului elvețian – mai ales în vremuri de criză: „Cînd a întîmpinat rezistență, a apelat la argumente, la inteligență și la farmec”.

Îi plăcea să caute relaxare la munte. Acolo s-a prăbușit și a murit „într-una dintre iubitele sale drumeții”.


Consiliul Federal Elvețian este format din șapte membri și un cancelar federal, care împreună exercită puterile executive ale statului federal. Acest organism colectiv de conducere este compus dintr-un grup de opt persoane și are responsabilitatea de a conduce Elveția.

1
0
0
7
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?