Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

LUKOIL-Moldova califică drept o neînțelegere comunicatele ANRE privind retragerea posibilă a licenței

8 oct. 2014,, 09:40   Economie
4215 0
Foto: noi.md

Conducerea LUKOIL-Moldova a declarat că compania nu a primit de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nicio prescripție privind necesitatea înlăturării unor încălcări și avertismente despre eventuala suspendare a licenței în cazul nerespectării acesteia. Reprezentanţii companiei au calificat informaţia apărută în presă drept necorespunzătoare realităţii, menţionînd că ea induce societatea în eroare, relatează NOI.md.

De menţionat că ieri Serviciul de presă al ANRE a difuzat un comunicat de presă, potrivit căruia Consiliul de administrație i-a solicitat companiei LUKOIL-Moldova să înlăture timp de 14 zile abaterile depistate de la Metodologia de calculare şi aplicare a preţurilor la produse petroliere. În comunicatul ANRE s-a specificat că această decizie a fost adoptată în urma examinării rezultatelor controlului activităţii companiei nominalizate, iar conducerea companiei a fost avertizată că în cazul neexecutării prescripţiilor, ANRE va iniţia procedura de suspendare a licenţei pe care o deţine LUKOIL-Moldova”.

Totodată, conducerea companiei LUKOIL-Moldova a declarat că nu a primit de la ANRE prescripţii nici în formă scrisă, nici orală. „Luni reprezentantul Companiei a fost prezent la şedinţa Consiliului de administrație al ANRE şi a prezentat toate argumentele referitoare la obiecţiile ANRE, apărute în rezultatul controlului efectuat în luna mai a anului curent. Atunci membrii Consiliului de administrație n-au avut nicio întrebare suplimentară, pe cînd în ziua următoare, în presă a apărut o informaţie precum că compania a primit o prescripţie să înlăture abaterile”, au declarat reprezentanţii Companiei LUKOIL-Moldova. Totodată, Compania exclude orice intenţie rea din partea cuiva, făcînd referire la faptul că cazul dat este o confuzie şi are un caracter tehnic.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?