Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Leancă: În Parlament și Guvern e nevoie de oameni noi

18 sep. 2014,, 10:38   Politică
3140 2
Foto: noi.md
Calitatea listelor electorale este determinantă pentru viitoarea guvernare, afirmă premierul Iurie Leancă. În cadrul unei emisiuni la Unimedia, Leancă a precizat că în listele electorale, inclusiv cea a PLDM, nu trebuie să se regăsească oameni cu reputația pătată, informează NOI.md.

În opinia lui Leancă, componența legislativului, cît și cea a executivului trebuie schimbate parțial, pentru a aduce un suflu nou guvernării.

„Un număr de membri ai Parlamentului ar trebuie să fie schimbați. În garnitura guvernamentală, la fel, nu exclud că ar fi bine să mai împrospătăm nițel sîngele, să mai vină oameni cu altă experiență, care nu s-au uzat prea tare și să vină cu oxigen proaspăt. E un proces absolut firesc, care se întîmplă în orice democrație”, a precizat Leancă.

Potrivit premierului, în procesul formării listelor electorale trebuie să fie luate în calcul criterii precum ratingul, performanțele și imaginea politicienilor. Totodată, în acest proces, partidele politice trebuie să țină cont și de interesele cetățenilor, spune Leancă.

„Pentru mine contează cine este primul pe listă și la fel contează cine este pe locul 30 sau 40. Trebuie să ținem cont de toți acești indicatori, iar lista să se plieze pe interesele cetățenilor. Sper să ajungem la o soluție rezonabilă. Cei care se vor regăsi pe listă vor fi la guvernarea de mîine a Republicii Moldova. Lista pentru mine va fi elementul determinant”, a conchis Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?