Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ciurea: Nu e cazul să reacționăm la declarațiile lui Băsescu

15 sep. 2014,, 17:55   Politică
3871 2
Foto: noi.md
Analistul politic Cornel Ciurea este de părere că declarația președintelui român, Traian Băsescu, privind intenția sa de a cere cetățenia Republicii Moldova nu ar trebui să preocupe în mod deosebit clasa politică de la Chișinău. Analistul a precizat pentru NOI.md că afirmațiile lui Băsescu vizează electoratul român și țin de alegerile prezidențiale ce urmează să aibă loc în statul vecin.

Expertul de la IDIS „Viitorul” a admis că aceste declarații se înscriu în retorica unionistă a președintelui român. „Băsescu nu renunță la cartea naționalistă și menține subiectul Basarabiei în atenția publicului român, spre deosebire de Victor Ponta. Este mai mult o declarație pentru electoratul român, decît pentru noi, chiar dacă ne vizează indirect. El încă nu vorbește de o intenție clară, imediată de obținere a cetățeniei Republicii Moldova. Anumite declarații trebuie să învățăm să le ignorăm. Nu e cazul să se reacționeze la aceste declarații”, a precizat Ciurea.

Recent, Traian Băsescu a anunțat că înainte de a încheia mandatul de șef al statului va efectua o vizită de rămas-bun în Republica Moldova și va solicita cetățenia țării noastre. Președintele a menționat că speră să poată beneficia de cetățenia Republicii Moldova după ce sute de mii de moldoveni au primit cetățenia română.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?