X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Efrim: E timpul să vedem partea plină a paharului (VIDEO)

13 sep. 2014,, 12:00   Societate
4458 4
Foto : noi.md
În doi ani de la demararea planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei de reformă a justiției, autoritățile au realizat 60 la sută din acțiunile prevăzute în document. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Oleg Efrim, astăzi, în cadrul clubului de presă al delegației UE la Chișinău, cu genericul „Suportul UE pentru reformele din sectorul justiției în Republica Moldova”, relatează NOI.md.

Potrivit ministrului, lupta cu corupția din sistemul judecătoresc a început să dea roade, astfel încît tot mai mulți magistrați sînt aduși în fața justiției pentru luare de mită.

„60% din acțiunile realizate trebuie să ne permită să vedem partea plină a paharului, și nu acele 40% din acțiuni care nu au fost realizate. Politicile noastre sînt corecte și aduc rezultate. Implementarea strategiei în condițiile în care anul 2013 a fost marcat de o criză politică profundă și a ținut guvernarea pe tușă practic jumătate de an, rezultatul obținut este unul foarte bun. Am insistat să ridicăm imunitatea judecătorilor, iar la finele anului 2013 am avut și primii magistrați prinși în flagrant pentru acte de corupție”, a menționat Efrim.

Ministrul a făcut referire și la decizia de majorare a salariilor judecătorilor, care, deși a trezit un val de nemulțumiri în societate, a fost una absolut necesară, a punctat Efrim. De asemenea, în opinia ministrului, Legea cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor, adoptată recent de legislativ, precum și testarea integrității profesionale a funcționarilor publici, vor da în scurt timp rezultatele scontate.

Precizăm că implementarea strategiei de reformă a sectorului justiției are loc cu suportul financiar al Uniunii Europene. Acordul de finanțare a programului a fost semnat de către Guvern și UE în 2013. Bugetul total al programului se ridică la 60 de milioane de euro.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?