Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un automobil fost sechestrat în contul datoriilor pentru energia termică consumată

12 sep. 2014,, 11:52   Societate
2726 0
Foto: noi.md
În cursul zilei de 9 septembrie a.c. Poliţia de Patrulare a reţinut în trafic un automobil de model Ford Transit, anunţat în căutare în baza titlului executoriu de executorul judecătoresc, debitorul avînd o restanţă pentru consumul de energie termică în mărime de 9992,04 lei.

În urma reţinerii, echipajul Poliţiei de Patrulare l-a invitat pe executorul judecătoresc care a aplicat sechestru pe automobil şi a dispus transmiterea unităţii de transport spre păstrare la creditor. Datornicului i s-a acordat, conform procesului verbal de sechestru, un termen de 10 zile pentru achitarea integrală a restanţelor acumulate. În caz contrar, automobilul va fi transmis spre comercializare conform legislaţiei în vigoare. După comercializarea unităţii de transport şi încasarea sumei datorate pentru consumul de energie termică, rău-platnicului i se va restitui restul prin intermediul executorului judecătoresc.

În data de 10 septembrie a.c. debitorul a identificat mijloacele financiare necesare, stingînd datoria de 9992,04 lei acumulată pentru energia termică consumată, plus cheltuielile de judecată, în mărime de 400 de lei, şi a reintrat în posesia automobilului.

S.A. „Termocom”, în procedura falimentului, face apel către consumatorii care mai au restanţe pentru consumul de energie termică şi apă caldă să achite în termen plăţile restante şi să evite, astfel, aplicarea măsurilor dure privind încasarea datoriilor: acţionarea în judecată, executarea silită, aplicarea interdicţiilor etc., precum şi cheltuielile suplimentare: taxa de stat, comisionul de executare, amenda contravenţională ş.a.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?