X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un proiect comun de asamblare a troleibuzelor belaruse în Moldova va fi implementat de compania „Stadler-Minsk”

8 sep. 2014,, 10:15   Economie
4913 0
Foto: bkm.by
Un proiect comun de asamblare a troleibuzelor belaruse în Moldova va fi realizat de compania „Stadler-Minsk”, ca succesor de drept al întreprinderii „Belcommunmaş”, informează NOI.md. Acest fapt este prevăzut de modificările aprobate de Guvern la Acordul dintre Ministerul Economiei al Republicii Moldova şi Ministerul Industriei al Republicii Belarus privind realizarea proiectului comun de renovare a transportului electrice de pasageri din Chişinău.

Precum a menţionat vicepremierul, ministrul Economiei din Moldova, Andrian Candu, necesitatea modificărilor în Acordul menţionat, semnat la Chişinău, pe 30 ianuarie 2013, a fost dictată de faptul că întreprinderea SA „Belcommunmaş” din Minsk, responsabilă de producţia şi livrarea în Moldova a seturilor de detalii pentru asamblarea troleibuzelor, a fuzionat cu compania elveţiană „StadlerRailGroup”, creînd întreprinderea „Stadler-Minsk”. În consecinţă, această întreprindere a devenit succesorul SA „Belcommunmaş” şi va realiza proiectul de asamblare a troleibuzelor belaruse în Moldova.

Potrivit Ministerului moldovean al Economiei, de la începutul implementării proiectului menţionat, la Chişinău au fost produse şi date în exploatare 30 de troleibuze, iar în anul 2014 se preconizează asamblarea a încă 20 de unităţi de transport electric.

De notat că asamblarea troleibuzelor belaruse la Chişinău a început în anul 2012, în cadrul dezvoltării cooperării tehnologice şi de producţie dintre întreprinderea „Belcommunmaş” şi Regia Transport Electric din Chişinău. Primul troleibuz „Belcommunmaş” asamblat la Chişinău în cadrul proiectului comun a fost pus pe linie în capitala moldovenească pe 17 iulie 2012. Se prevede că pe viitor, la Chişinău vor fi produse anual pînă la 50 de troleibuze belaruse.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?