X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Corman le-a promis găgăuzilor și bulgarilor - totul!

3 sep. 2014,, 18:00   Societate
4113 2
Foto: parlament.md
Întîlnirea face parte din șirul de consultări desfășurate de Șeful Legislativului, în preajma primului forum al minorităților etnice din Republica Moldova, ce va avea loc pe data de 18 septembrie la Chișinău. În cadrul acestei reuniuni va fi discutată foaia de parcurs care vizează politice statului privind minoritățile naționale.

Igor Corman a subliniat deschiderea instituției parlamentare pentru un dialog constructiv cu reprezentanții tuturor minorităților etnice, astfel încît să fie create condiții pentru ca toți cetățenii să se simtă bine în Moldova și să contribuie la modernizarea țării. Spicherul a făcut referire la faptul că urmează a fi accesate fonduri europene pentru implementarea proiectelor de modernizare a țării, inclusiv care vor viza comunitățile minorităților naționale.

”Primul pas deja a fost făcut: au fost adoptate modificările legislative propuse de Grupul parlamentar de lucru pentru examinarea problemelor ce țin de statutul special al UTA Găgăuzia. Urmează ca autoritățile autonomiei să preia responsabilitățile prevăzute în legislație pentru a contribui la dezvoltarea regiunii”, a subliniat Igor Corman.

Săptămîna trecută Președintele Parlamentului a purtat consultări cu reprezentanții diasporei ucrainenilor din Republica Moldova, iar mîine urmează să discute cu membrii comunității rușilor și belarușilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?