X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Timofti a ordonat Armatei să fie pregătită

2 sep. 2014,, 16:10   Societate
3070 1
Foto: presedinte.md
Republica Moldova are nevoie de o armată bine pregătită în plan profesional, pe fondul primejdiilor externe determinate de criza din regiune. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Nicolae Timofti astăzi, în fața a sute de militari, în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Armatei Naționale, informează NOI.md.

„Evoluțiile primejdioase din Ucraina ne confirmă încă o dată necesitatea unei armate bine pregătite în plan profesional, gata să facă față oricăror pericole externe. Această situație ne determină să formulăm noi exigențe față de pregătirea profesională a componentelor Forțelor Armate. Este de-a dreptul crucială importanța creării unor structuri de forță care să corespundă necesităților şi cerințelor noului mediu de securitate”, a declarat Timofti.

În context, președintele a salutat procesul de reformare a Armatei Naționale și s-a pronunțat pentru continuarea procesului de profesionalizare a acesteia. Totodată, șeful statului i-a îndemnat pe militari să dea dovadă de mai mult profesionalism și disciplină.

„În calitatea mea de Comandant Suprem al Forţelor Armate, voi susține şi în continuare eforturile de transformare a Armatei Naționale într-o structură capabilă să execute misiunile de apărare a statului. Armata Națională trebuie să continue reformele pentru a face un salt calitativ semnificativ spre profesionalizare. Va trebui ca şi în continuare să investim în pregătirea profesională, echipament şi tehnica de luptă, precum și în protecția socială a militarilor”, a menționat Timofti.

Precizăm că astăzi, 2 septembrie, Armata Națională aniversează 23 de ani de la fondare. Cu această ocazie, la Ministerul Apărării a avut loc un ceremonial militar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?