X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Oficial român: Provocările interne din Moldova sînt susținute din afara țării

28 aug. 2014,, 15:34   Politică
3733 4
Foto: noi.md
Provocările din estul și sudul Republicii Moldova sînt susținute din afara țării, în special de Federația Rusă. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlățean, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Oficialul român se arată convins că, în pofida luptei interne care se duce între adepții orientării spre Est și Vest, Republica Moldova avansează tot mai multe pe calea integrării europene.

„Dincolo de aceste provocări, care sînt întreținute din afara țării, este un lucru foarte clar – de Federația Rusă, nu este un lucru neștiut faptul că Moscova nu agreează calea integrării europene a Republicii Moldova, este important ca atît autoritățile oficiale, dar și noi, partenerii români și europeni, să explicăm tot mai mult cetățenilor, indiferent de apartenența lor etnică, fie ei români sau ruși, sau ucraineni, sau acei din Găgăuzia, că integrarea europeană este un proces extrem de benefic pentru viața tuturor cetățenilor”, a menționat Corlățean.

Întrebat dacă inaugurarea gazoductului Iași-Ungheni va duce la tensionarea relațiilor moldo-ruse, ministrul român de externe a opinat că în termeni concurențiali acest lucru ar putea să deranjeze Moscova.

„Gazul românesc va ajuta Republica Moldova în primul rînd, și pe cetățenii ei, și companiile moldovenești. Un gaz pe care îl dorim tot mai mult ca și cantitate, mai ieftin decît gazul rusesc, evident că este benefic în termeni concurențiali și unii probabil că vor fi și supărați”, a specificat Titus Corlățean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?