Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova instalarea a 10 sisteme de irigare va fi declarată proiect de importanță națională

22 aug. 2014,, 12:24   Economie
3462 0
Foto: noi.md
Lucrările de reabilitare și construcție a sistemelor de irigare din 10 localități din Republica Moldova, pe rîurile Prut și Nistru, au fost declarate proiect de importanță națională, informează NOI.md. Decizia a fost luată de Guvern, care a aprobat proiectul de lege respectiv.

Astfel, în calitate de proiect de importanță națională a fost declarată instalarea sistemelor de irigare în localitățile Lopatna, Criuleni, Jora de Jos, Coșnița, Roșcani, Puhăceni, Blindești, Grozești, Leova Sud și Chircani-Zîrnești. Proiectul este realizat în cadrul programului „Compact”, al corporației americane „Provocările Mileniului”.

Se prevede că după adoptarea legii de Parlament, Guvernul va obține dreptul de a expropria pămînturile și construcțiile din zona lucrărilor de instalare a sistemelor de irigare, în conformitate cu proiectul tehnic. Prejudiciul proprietarilor va fi compensat din contul Fondului „provocările Mileniului Moldova”.

Costul lucrărilor de reabilitare a celor 10 sisteme de irigare din Moldova se estimează la circa 80 de milioane de dolari SUA

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?