X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Rogozin îi dă sfaturi lui Leancă pe Facebook

19 aug. 2014,, 11:05   Politică
5286 2
Foto: dniester.ru
Discuțiile pe marginea statutului de neutralitate al Republicii Moldova a provocat un schimb de replici aprinse între premierul Iurie Leancă și vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Asta după ce Leancă a declarat în cadrul unui interviu pentru BBC că Rogozin ar un adevărat fan al neutralității Republicii Moldova, notează NOI.md.

„Dacă Rogozin este într-adevăr fan al neutralităţii Republicii Moldova, atunci ar trebui să contribuie la retragerea trupelor ruseşti din Transnistria”, a spus Iurie Leancă în cadrul interviului.

Reacția lui Rogozin la cele afirmate de Leancă nu s-a lăsat așteptată. Oficialul rus i-a recomandat șefului Guvernului de la Chișinău să manifeste mai mult respect față de demnitarii ruși.
„Nu sînt fanul neutralității moldovenești și nici al Republicii Moldova în genere. Eu am patria mea, pe care o iubesc. Față de poporul moldovenesc am o atitudine respectuoasă, dar față de conducerea de la Chișinău am mai multe semne de întrebare. În ceea ce-l privește pe domnul Leancă și interviul său, el ca și tînăr politician, începător în domeniu, ar trebui să manifeste mai mult respect față de Rusia și reprezentanții oficiali ai acestei țări. Cel puțin din motive pur pragmatice”, a precizat Rogozin.

Menționăm că Leancă a precizat că asocierea Moldovei la UE nu înseamnă renunțarea la statutul de neutralitate. Potrivit lui, neutralitatea nu este o garanţie, dar o necesitate, care ar putea aduce stabilitate și securitate țării noastre.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?