X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Arapu: Bani pentru compensaţii destinate producătorilor agricultori nu sînt deocamdată

18 aug. 2014,, 12:36   Economie
4953 1
Foto: noi.md
Guvernul a luat decizia să ofere sprijin financiar producătorilor de fructe și legume care au avut de suferit din cauza restricțiilor impuse de Federația Rusă. Însă bani pentru compensaţii încă nu au fost găsiţi. Această declaraţie a fost făcută de ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, într-un interviu pentru Radio „Europa Liberă”, informează NOI.md.

"Nu este o problemă uşoară pentru Guvern de găsit aceste surse şi de compensat asemenea cheltuieli care nu au fost prevăzute iniţial în bugetul de stat", a declarat ministrul.

Potrivit lui, "Guvernul a anticipat acest lucru cu mult timp în urmă, ştiind despre pericolul existent. S-au făcut nişte intervenţii în negocierile cu Banca Mondială, precum şi cu alţi donatori".

"Guvernul știa că există un astfel de pericol, dar singurul lucru pe care a reușit să-l facă pînă acum e să poarte discuții cu Banca Mondială și alți donatori. Probabil că vor fi surse din exterior, care ne vor ajuta să acordăm ceea ce a promis Guvernul sectorului agrar", a precizat Arapu.

Amintim că la 13 august, Guvernul Republicii Moldova a luat decizia să ofere sprijin financiar producătorilor de fructe și legume care au avut de suferit din cauza restricțiilor impuse de Federația Rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?