X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Moldova va extinde comerțul cu statele din Asia Mijlocie

18 aug. 2014,, 09:00   Economie
4118 1
Foto: infomarket.md
Republica Moldova intenționează să semneze cu Kîrgîzstan un nou Acord interguvernamental de cooperare comercial-economică, transmite NOI.md. Cabinetul de miniștri al Republicii Moldova a aprobat proiectul acestui acord și a inițiat negocierile în vederea semnării documentului.

Potrivit viceministrului Economiei, Octavian Calmîc, acordul cadru moldo-kîrgîz are ca scop dezvoltarea cooperării comercial-economice reciproc avantajoase și stabilește direcțiile prioritare.
În particular, documentul prevede realizarea unor proeicte investiționale reciproc avantajoase, crearea unor întreprinderi și grupuri financiar-industriale mixte, livrarea producției industriale și a mărfurilor chimice și petroliere, participarea comună la formarea și utilizarea infrastructurii în transport și a terminalelor pentru păstrarea mărfurilor de tranzit, cooperarea în domeniile agricol, științei, tehnologiilor și turismului.

De menționat, că relațiile comercial-economice dintre Moldova și Kîrgîzstan au fost reglementate de Acordul interguvernamental pentru cooperare economică pe anii 2004-2013, care a expirat la 31 decembrie 2013. Se planifică că semnarea unui nou acord cu Kîrgîzstanul va extinde cooperarea bilaterală în diverse sectoare ale economiei și va majora volumul schimburilor comerciale dintre cele două țări, care deocamdată este unul modest.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?