Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În asteptarea întîlnirii Putin - Poroșenko - Barroso

16 aug. 2014,, 01:53   Externe
7362 12
Foto: rferl.org
Ambasadorul UE în Rusia, Vygaudas Usackas, a declarat că întîlnirea Putin - Poroșenko - Barroso ar putea avea loc după contactele pregătitoare la nivel ministerial, anunță "Interfax".

Usackas consideră că conducătorii Rusiei și Ucrainei pot fi pregătiți pentru a purta discuții mediate de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la întîlnirile Rusia – UE în probleme de energie din 29 august și Rusia - Ucraina - UE în probleme de comerț din 12 septembrie.

"UE a pledat întotdeauna pentru ca conflictul din Ucraina și în jurul ei să fie soluționat prin mijloace politice, și, desigur, dialogul este o parte integrantă a acestora, mai ales la cel mai înalt nivel. S-a ajuns la o înțelegere între președintele Barroso și președintele Putin cu privire la o reuniune tripartită între Barroso, Putin și Poroșenko pentru a discuta despre două teme principale: problemele care pot apărea la punerea în aplicare a acordurilor dintre UE și Ucraina și întreaga gamă de probleme legate de aspectul gazului, de exemplu, adică livrările către Ucraina, prețurile și tranzitul în UE", - a subliniat Usackas.

Anterior s-a anunțat că în viitorul apropiat poate avea loc întîlnirea personală între Vladimir Putin și Petro Poroșenko. Inițiatorul negocierilor directe a fost șeful Comisiei Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?