Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Judecătoria Bălți a demonstrat că există infracțiune fără pedeapsă

15 aug. 2014,, 14:09   Societate
3931 2
Foto: actualitati.md
Un locuitor al satului Glinjeni, Fălești, care a apărut în faţa instanței de judecată în baza acuzațiilor de violență în familie, crimă cu premeditare, tentativă de omor şi deteriorare intenționată a bunurilor, a fost achitat pe cele patru capete de acuzare și condamnat doar pentru violență în familie la un an și o lună de detenţie, relatează NOI.md, citînd Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

În termenul de detenţie a fost inclusă perioada de timp petrecută în arest. Astfel, se consideră că bărbatul condamnat, în vîrstă de 38 de ani, şi-ar fi executat pedeapsa.

Tragedia a avut loc în martie 2012, cînd inculpatul a aflat despre intenţia iubitei sale de a întrerupe sarcina şi a-l părăsi. Văzînd că femeia nu cedează nici după înjosirile, ameninţările şi maltratările la care o supunea cu regularitate, acesta a deschis robinetul de la butelia cu gaz din bucătăria casei, în care se aflau soţia şi soacra lui. În momentul cînd femeile au simţit miros puternic de gaz şi au încercat să iasă afară, inculpatul le-a lovit, doborîndu-le la pămînt, după care a aprins un chibrit. În urma deflagraţiei, soţia acestuia, în vîrstă de 34 de ani, s-a ales cu arsuri pe 25 la sută din suprafaţa corpului, rămînînd în viaţă datorită îngrijirilor medicale. Mama acesteia, de 61 ani, s-a ales cu arsuri termice de gradul I pe jumătate din corp, decedînd peste cîteva zile la spital. Casa a ars în întregime.

Procurorii au calificat sentinţa Judecătoriei Bălţi ca fiind una vădit ilegală şi au contestat-o, insistînd pe condamnarea inculpatului pe toate capetele de acuzare la 25 de ani de detenţie în penitenciar de tip închis şi cu recuperarea daunei pricinuite părţii vătămate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?