X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Papa Francisc îndeamnă cele două Corei să recurgă la 'dialog' pentru o pace durabilă

14 aug. 2014,, 19:30   Externe
3482 0
Foto: cooltura.info
Papa Francisc a lansat joi un apel, la sosirea sa la Seul, către cele două Corei să renunțe la acuzații reciproce și să nu mai recurgă la 'desfășurare de forțe', subliniind că pacea poate fi obținută numai prin dialog și iertare, informează AFP.

În prezența președintei Park Geun-Hye și a diverselor autorități ale țării, Papa Francisc, care s-a exprimat pentru prima dată în limba engleză într-un cadru oficial, a salutat 'eforturile depuse pentru reconciliere și stabilitate în Peninsula Coreeană și a încurajat aceste eforturi pentru că ele sînt singura cale către o pace durabilă'.

Suveranul Pontif nu a menționat niciun moment regimul comunist din Coreea de Nord, evitînd în calitate de lider religios să contribuie la deteriorarea relațiilor dintre cele două state, chiar dacă aluziile la nedreptate, persecuție și desfășurare de forțe au vizat în primul rînd Phenianul.

'Diplomația, în calitate de artă a posibilului, se bazează pe fermitate și convingerea că pacea poate fi obținută prin dialog și ascultare, mai degrabă decît prin acuzații reciproce, critici goale și desfășurare de forțe', a mai spus el.

Președinta sud-coreeană Park Geun-Hye, care l-a primit pe Papă la 'Casa Albastră', reședința sa oficială, a reamintit că 'peste 70.000 de familii rămîn despărțite' după divizarea peninsulei la sfîrșitul războiului (1950-1953).

'Noi dorim reunificarea' peninsulei, a spus ea, subliniind în același timp că 'Phenianul trebuie să renunțe la programul său nuclear'. Coreea de Nord susține că acest program este dezvoltat în scopuri civile, însă Seulul și Washingtonul suspectează regimul de la Phenian că dorește să se doteze cu rachete balistice cu încărcătură nucleară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?