Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

KGB-ul transnistrean a apreciat drept insinuări zvonurile despre pregătirea unui atac asupra Ucrainei

12 aug. 2014,, 12:15   Politică
5307 2
Foto: noi.md
KGB-ul autoproclamatei RMN consideră nefondate declaraţiile politicienilor ucraineni şi zvonurile răspîndite în mass-media cu privire la un presupus atac din partea Transnistriei împotriva Ucrainei.

În mesajul Serviciului de presă al KGB-ului, citat de agenţia "Infotag", se menţionează că "prin insinuări de acest gen se promovează pe larg metoda de diseminare a zvonurilor nefondate în rîndul populaţiei din zonele de frontieră din regiunile Odesa şi Viniţa".

Potrivit datelor KGB, Ucraina "nu a prezentat nicio dovadă care poate indica direct sau indirect la pregătirea unui atac armat din partea RMN împotriva Ucrainei, la fel şi pregătirea şi desfăşurarea de către Transnistria a unor acţiuni de sabotare sau teroriste pe teritoriul său".

Securiştii transnistreni afirmă că "mesajele cu caracter dezinformator la adresa Transnistriei nu au nici un temei şi urmăresc scopul de a răspîndi panică în raioanele de la frontiera cu Transnistria, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la formarea de atitudini negative nefondate în rîndul populaţiei ucrainene împotriva Transnistriei".

KGB subliniază că "situaţia de la frontiera de stat a RMN este monitorizată cu atenţie, iar în prezent nu există vreo ameninţare directă de conflict armat".

În urmă cu o săptămînă KGB a informat "despre intenţiile naţionaliştilor ucraineni de a efectua o provocare armată la frontiera cu Transnistria: de a ataca locurile de dislocare a serviciilor de frontieră ale Ucrainei de pe teritoriul Transnistriei de către un grup armat în uniforme ale Forţelor Armate ale RMN". Potrivit Tiraspolului, rezultatul acestei provocări poate deveni un conflict armat între Transnistria şi Ucraina.

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov, a calificat drept "dezinformare" şi "absurd" declaraţia KGB-ului, adăugînd că Ucraina niciodată nu a atacat pe nimeni şi nici nu intenţionează. "Aceste lucruri au ca scop forţarea situaţiei din societate. Hoţul simte că-i arde căciula. Cineva vrea cu tot dinadinsul să tensioneze situaţia din regiune, apoi să învinovățească Ucraina", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?