Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Doi funcționari de la „Registru”, arestați pentru 25 de zile

4 aug. 2014,, 17:15   Societate
2973 0
Foto: donbass.ua
Șeful Secţiei de documentare şi evidenţă a populaţiei din sectorul Rîşcani al capitalei va sta în arest la domiciliu 25 de zile, în timp ce subalterna sa va petrece 20 de zile în izolatorul CNA. Mandatele de arest pe numele celor doi funcționari au fost emise astăzi de Judecătoria sectorului Buiucani.

Cei doi suspecți au fost reținuți anterior pentru 72 de ore, după ce ofițerii CNA au găsit peste 500 de paşapoarte de tip sovietic la domiciliul şi biroul de serviciu al șefului de secție. Potrivit informaţiilor preliminare, funcţionarii ar fi folosit date din paşapoarte vechi pentru a perfecta acte de identitate false unor persoane ce nu au dreptul la cetăţenia Republicii Moldova şi chiar se află în căutare internaţională.

Funcţionarii ar mai fi utilizat certificate de naştere falsificate pe numele unor foşti locuitori ai Republicii Moldova, care au emigrat anterior în alte ţări. În acest scop, erau utilizate declaraţii de pierdere a paşaportului de tip sovietic, cu falsificarea cartelei de evidenţă a eliberării paşaportului de tip sovietic.

Pe marginea acestui caz au fost intentate două dosare penale pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?