X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 139
Transnistria stiri: 1455

Două persoane au fost reținute într-un dosar de trafic de influență

20 mai. 10:45   Societate
2458 0

Centrul Național Anticorupție (CNA) raportează mai multe activități, desfășurate săptămîna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale, notează Noi.md.

Astfel, doi chișinăuieni au fost reținuți, iar ulterior arestați, într-un dosar de trafic de influență. Bănuiții ar fi promis că pot determina persoane publice să amîne examinarea unei cauze penale și au pretins de la denunțător 8000 de euro.

Ambele persoane au fost reținute, iar instanța a emis mandate de arestare pe numele acestora. Al doilea caz se referă la un vameș de la Postul Vamal Tudora care ar fi pretins mită de la un voluntar care transporta refugiați din Ucraina.

Acesta este este cercetat pentru corupere pasivă. La moment, 4 persoane sînt arestate în dosarele pornite de CNA, iar în perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au pornit 23 de cauze penale noi.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de peste 600 de mii de lei. Printre activele indisponibilizate sînt 2 încăperi locative și un mijloc de transport.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав