Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Autoritățile capitalei au estimat daunele pricinuite locatarilor mansardei incendiate

4 aug. 2014,, 14:30   Societate
2767 0
Foto: diez.md
Autoritățile municipale au estimat suma cheltuielilor necesare pentru reconstrucția apartamentelor de la mansarda distrusă în urma unui incendiu. Astfel, pentru lucrările de reconstrucție a fiecărei locuințe în parte este necesară suma de 50 de mii de lei, relatează NOI.md.

Potrivit pretorului sectorului Botanica al capitalei, Vladimir Gurițenco, din cele 26 de apartamente afectate de incendiu, pînă în prezent au fost examinate 19.

„Estimările prejudiciilor – este vorba de tavan, pereți, podea, rețele – arată că costurile restabilirii constituie în jur de 50-53 de mii de lei pentru un apartament. A fost estimată situația și la două apartamente de la etajul 1, aici despăgubirile se ridică la 2000-3000 de lei”, a precizat Gurițenco la ședința de astăzi a Primăriei.

De cealaltă parte, șeful Direcției locativ-comunale, Petru Gontea, a declarat că mersul lucrărilor de reconstrucție a acoperișului decurg lent, precizînd că se face tot posibilul pentru ca acestea să fie încheiate pînă în septembrie.

În context, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a dispus ca prejudiciile să fie acordate în baza unor categorii, în funcție de gravitatea situației. „Trebuie să avem trei nivele de a acordare a prejudiciilor, mici, medii și mari”, a menționat Chirtoacă.

Totodată, alte 18 mansarde din capitală cu probleme vor fi inspectate de un grup de lucru special creat de Primărie. Autoritățile urmează să verifice starea tehnică și gradul de finalizare a construcțiilor.

Reamintim că incendiul produs pe 1 mai curent a distrus 28 de apartamente de la mansarda blocului de locuit din strada Independenţei 10/2, sectorul Botanica. Potrivit experţilor, cauza incendiului a fost un scurtcircuit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?