Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Presa: Incident cu implicarea avioanelor militare ale SUA și Rusiei

2 aug. 2014,, 03:10   Externe
7320 0
Fotо: cont.ws
Un avion de spionaj american, urmărit de un avion de vînătoare rusesc, a zburat peste 200 de kilometri în spațiul aerian al Suediei. Despre incidentul care a avut loc pe 18 iulie s-a aflat abia acum, potrivit portalului suedez The Local.

Aeronava americană s-a aflat 14 minute pe teritoriul Suediei, fără permisiune. În ciuda acestui fapt, Forțele Aeriene suedeze nu au fost ridicate pentru interceptare.

Ministerul suedez al Apărării a încercat să ascundă informația despre incident, dar publicația suedeză Svenska Dagbladet a primit documentul secret, prin intermediul surselor sale. Potrivit presei suedeze, la 18 iulie, la ora 17, avionul american de recunoastere Boeing RC-135 a încălcat de două ori spațiul aerian al țării. Înainte de aceasta, el s-a aflat timp de o oră și jumătate deasupra Mării Baltice. Cînd i-a ieșit în întîmpinare avionul de vînătoare rusesc de la Kaliningrad, aeronava americană a încercat să se adăpostească în Suedia, neavînd permisiune.

Ziarul Svenska Dagbladet a primit confirmarea de la un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe că avionul este unul american. Totuși, acesta a spus mai tîrziu că s-a exprimat greșit și a cerut ziarului să nu divulge aceste informații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?