Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Fructele moldovenești în loc de Rusia vor ajunge în Qatar?

30 iul. 2014,, 10:45   Economie
5100 6
Foto: obozrevatel.com
Republica Moldova, din cauza interdicției impuse de Rusia la livrările de fructe și conserve din fructe și legume, va diversifica piețele de desfacere nu doar din contul Uniunii Europene, dar și al statelor arabe. Declarația aparține ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și a fost făcută într-un interviu acordat postului de radio „Europa Liberă”, informează NOI.md.

Natalia Gherman a menționat că Moldova a reușit nu doar să obțină dublarea cotelor la exportul de fructe pe piața UE cu 500 de milioane de consumatori deja de la 1 august curent, dar a avut și discuţii cu reprezentanţii țărilor arabe, bunăoară ai Qatarului, care pot fi cointeresaţi să cumpere mai multă producţie agricolă moldovenească şi să o distribuie în reţelele de comercializare din ţările Golfului Persic.

„Ceea ce se întîmplă în situaţia actuală ne mobilizează pe noi, îi va mobiliza şi pe producătorii agricoli din Republica Moldova să fie mult mai ingenioşi la căutarea noilor pieţe de desfacere”, a menționat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Natalia Gherman consideră că, din cauza interdicțiilor impuse de Rusia, în primul rînd vor avea de suferit consumatorii ruși, care preferau să cumpere producție calitativă moldovenească.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?