Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4049

UE va dubla cota importului de fructe şi legume din Moldova

22 iul. 2014,, 10:00   Societate
5839 9
Foto: noi.md
Uniunea Europeană, începînd cu toamna anului 2014, va dubla cota la importul de fructe şi legume moldoveneşti. Anunţul a fost făcut luni de comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorului, Tonio Borg, la întrevederea cu prim-ministrul Iurie Leancă.

Potrivit agenţiei "Infotag", interlocutorii au discutat chestiuni ce vizează îmbunătăţirea calităţii produselor moldoveneşti care vor ajunge pe rafturile din ţările UE, precum şi crearea unui fond pentru dezvoltarea producătorilor autohtoni.

"Accederea pe piaţa europeană a produselor moldoveneşti înseamnă şi sporirea interesului investitorilor faţă de agricultura moldovenească. În Moldova vor fi continuate reformele, fapt ce va permite sporirea exportului de produse din Republica Moldova în ţările UE", a spus prim-ministrul.

Comisarul a atras atenţia premierului la faptul că standardele UE aplicate în privinţa legumelor şi fructelor sînt foarte înalte şi "după ce vor ajunge pe piaţa europeană, produsele moldoveneşti vor avea acces în toată lumea".

Tonio Borg a vizitat o fabrică de mezeluri din apropiere de Chişinău, care, în opinia sa, corespunde normelor europene şi, de aceea, va putea concura cu producătorii europeni.

Şeful guvernului moldovenesc a solicitat ca cotele UE la fructele şi legumele moldoveneşti să fie dublate. În cadrul întrevederii interlocutorii au discutat perspectivele exportului producţiei moldoveneşti pe pieţele UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?