Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Poroșenko a dispus schimbarea tacticii operațiunii antiteroriste din cauza agresiunii ruse

18 iul. 2014,, 02:08   Externe
8968 11
Foto: zn.ua
Statul major general, la dispoziția președintelui Ucrainei Petro Poroșenko, planifică redistribuirea trupelor în zona operațiunii antiteroriste în estul țării.

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a dat dispoziție Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei să elaboreze noi tactici, care vor permite operarea în condițiile implicării directe a forțelor armate străine, a anunțat serviciul de presă al Președinției.

"Noi schimbăm tactica, care ne va permite să acționăm calitativ în condițiile implicării nemijlocite a forțelor armate străine", - a declarat Poroșenko.

Președintele a subliniat că la dispoziția sa Statul Major General planifică redislocarea trupelor.

Poroșenko, de asemenea, pune în fața Consiliului Național de Securitate și Apărare sarcina de a asigura eficacitatea maximă a acțiunilor de luptă ale forțelor armate ucrainene.

Președintele a constatat că situația în zona operațiunii antiteroriste rămîne tensionată. "Avem cazuri directe și dovedite de tiruri împotriva Ucrainei de pe teritoriul Federației Ruse, sînt dovezi video, există calcule incontestabile, mărturii, imagini din satelit, alte date", - a spus el.

Potrivit lui Poroșenko, există dovezi de utilizare de către Rusia a lansatoarelor de rachete "Grad", a rachetelor anti-aeriene împotriva aeronavelor ucrainene. "Aceasta transferă conflictul într-o dimensiune cu totul diferită", - a subliniat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?