X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Ucraina:Rebelii acceptă o nouă rundă de negocieri în cadrul Grupului de Contact

17 iul. 2014,, 09:15   Externe
6850 3
Foto : agerpres.ro
Rebelii din estul Ucrainei au anunțat miercuri că acceptă să participe la o nouă rundă de negocieri în cadrul Grupului de Contact, constituit pentru a se încerca soluționarea conflictului armat din această regiune, transmit agențiile DPA și EFE citînd o declarație a liderului autoproclamatei Republici Donețk, Alexander Borodai.

Potrivit acestuia din urmă, tratativele sunt programate pentru vineri la ora locală 18:00 (15:00 GMT) și se vor desfășura prin videoconferință.

Grupul de Contact este alcătuit din reprezentanți ai Ucrainei, Rusiei, OSCE-ului și ai separatiștilor din estul Ucrainei. Reuniunile în acest format desfășurate în luna iunie nu au condus la vreun progres. În plus, confruntările militare s-au intensificat în ultimele zile, mai ales aproape de frontiera cu Rusia, țară pe care guvernul de la Kiev o acuză că furnizează insurgenților mercenari și echipamente militare, inclusiv armament greu.

Rebelii au declarat miercuri legea marțială și starea de asediu în orașul Donețk, capitala provinciei omonime unde forțele guvernamentale au recucerit în ultimele săptămîni mai multe bastioane rebele, precum localitățile Slaviansk și Kramatorsk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?